Spring navigation over og gå direkte til indhold

Rosas lillebror har et handicap

Tilioq udgiver i samarbejde med forfatteren Anette Hviid Thomsen børnebogen
”Rosas lillebror har et handicap” på FN’s handicapdag d. 3. december 2020.

Læs bogen ved at trykke på linket herunder.

Rosas lillebror har et handicap
Bogen Rosas bror har et handicap på et bogreol, kopi på dansk og på grønlandsk.

Bogens budskab er, at der skal være plads til alle børn og at alle uanset handicap eller ej, ønsker at blive accepteret, anerkendt og have venner.

Med bogen følger en vejledning samt undervisningsmateriale, som lærerne kan bruge som inspiration til, hvordan bogen kan bruges som udgangspunkt for en snak omkring det at have et handicap i yngste og mellemtrinnet. På denne måde vil bogen nedbryde tabuer og uvidenhed omkring livet med et handicap og fremme forståelse og åbenhed blandt de grønlandske børn. For som der står i bogens s.15 så skal man:
”… ikke grine af andre. Man er, som man er, og man er god nok, lige meget hvordan man ser ud. Det er vigtigt at behandle alle mennesker godt og med respekt.”

Det er bogens vigtigste budskab og det budskab vil den sprede fra by til by i Grønland.

Bogen og materialet blev delt til folkeskoler samt biblioteker i 2021.

Om forfatteren

Anette har været socialpædagog siden 1996 og er uddannet fra Slagelse Seminariet. Både under sin studietid og efterfølgende, har hendes hjerte banket for de svageste og mest udsatte borgere i samfundet.

Anette har gennem alle årene, haft tæt kontakt i sin daglige praksis til grønlandske borgere med handicap. Deres vilkår og udfordringer i et fremmed land, langt fra familie, sprog og kultur, har ligget Anette særligt på sinde. Anette har boet i Grønland 10 år af sin barndom, da hendes far valgte at tage herop og arbejde som lærer i slutningen af ’70erne. Anette har ønsket gennem denne bog at give en stemme for personer med handicap, som sjældent bliver hørt og ofte nedprioriteret i en hverdag med mange politiske prioriteringer på det sociale område.

– Det er en stor drøm, som med udgivelse af bogen, går i opfyldelse. Det er mit hjertebarn, som skal udgives. Alle personerne og deres skæbner, som er repræsenteret i bogen, kender jeg. Dette er en måde at give en udsat gruppe en stemme, som jeg ved, at andre organisationer i Grønland også arbejder dedikeret med. Dette er mit bidrag til udviklingen på handicapområdet.