Spring navigation over og gå direkte til indhold
En ung kvinde der er i gang med at lave et skilt til Disability Pride. På den står der "Leave noone behind".

Uge 41

7 videoer om usynlige handicap.

Tilioq, Pissassarfik og NIIK indgik et samarbejde om oplysningskampagne om usynlige handicaps. 

05.10.2020

Paraplyorganisationen for handicaporganisationer NIIK har i samarbejde med handicap-centeret Pissassarfik og Tilioq produceret videoer i forbindelse med handicapuge 41. 

Lulu Reimer Geisler er døv. Hun fortæller om udfordringer med manglende døvetolke i Grønland og hvordan det hindrer hende i at deltage i samfundet. Småtegn.dk har tolket indholdet.

Mit usynlige handicap video 2: Aviâja Paviassen er ordblind og er igang med en uddannelse. Som barn fik hun at vide, at hun havde indlæringsvanskeligheder, men hun gav ikke op.

Mit usynlige handicap video 3: Nicoliinguaq Cortzen har autistisk træk. Hun har lært sig selv at tale japansk og rejst rundt i japan.

Natasha Jakobsen har skizofreni. Hun er en ung pige som interesserer sig for make-up og fortæller her om sit usynlige handicap og drømme om fremtiden

Navarana Andersen er svagsynet, som gør at hun nogle gange ikke kan genkende folk hun møder, og har stadig svært ved at bede om hjælp, når hun har behov.

Mit usynlige handicap video 6: Paul Tessing har ADHD som gør at han har svært ved at koncentrere sig. Han opfordrer folk til at have tålmodighed med at forstå ham.

Lisa Maria Nielsen er svagthørende, som gør at hun ikke kan høre folk tale, hvis de er ude på en trafikeret vej.

Krister Støvlbæk er ordblind og bruger apps til at kunne skrive og lytter til lydbøger.

besøg Niik